Az itt található receptekért köszönet a http://www.freeweb.hu/lazaweb oldal szerkesztőjének, Lazának!!!

Mindenki saját felelőségére próbálja ki -ha kipróbálja- ezeket a recepteket, mivel az ilyen féle sütés-főzés törvénybe ütközik, és büntetőjogi felelőségrevonást vonhat maga után blablabla... babilon bekaphatja!!!

Bhang

A bhang kifejezés általában a termős növény nagyobb leveleire és magtokjaira vonatkozik szárak nélkül. Ezeket subjee vagy sidhee néven is ismerik. A bhang egy ezekből az anyagokból tej (néha víz) kombinációjával és ízesítőkkel Indiában készített bódító (alkoholmentes) ital neve is. India némely részében ezt az italt hasisnak hívják. A recept egyik tartománytól a következőig változik.

A következő két recept W.B. O’Shaughnessy: On the Preparation of the Indian Hemp, or Gunjah című könyvéből való, újranyomatva a Transactions of the Medical and Physical Society of Bengal, 1838-40 –ból.

A Sidhee-t, subjee-t, és a bhang-et (szinonímák) vízzel italként használják, ami így készül:

Körülbelül három tola súlyú, 540 troy grains, bhang-et alaposan megmosunk hideg vízben, majd porrá törjük, összekeverjük feketeborssal, uborka- és dinnyemaggal, cukorral, negyed liter tejjel, és azonos mennyiségű vízzel. Ezt elégségesnek tartják, hogy egy hozzászokott embert elbódítson. Kezdőnek fele mennyiség is elég. Ezt az összetételt főleg a jobb osztályból való mohamedánok használják.

Egy másik recept így szól:

Ugyanilyen mennyiségű sidhee-t megmosunk és ledarálunk, feketeborssal összekeverjük és 1 liter hideg vizet hozzáadunk. Ezt egy hajtásra megisszuk. Ez a kedvenc itala azoknak a hinduknak, akik ezt a bunt gyakorolják, különösen a radzsputana katonaságé.

Ez a recept nem csupán az aktív anyagok kioldásának hatékony módszere és kiváló médiuma a bevitelnek (alkohol, vaj, és méz), de nagyon finom és kielégítő íze van. A forró csokoládéra emlékeztet, de sokkal kellemesebb inni. Ez az egyik leggyorsabban felszívódó kannabisz főzet. A fű hatása kevesebb, mint tizenöt perc alatt is érezhető. Egészségünkre!

Istant hasis bangh

Azok számára, akik nem hajlandóak az étel vagy italkészítés hosszadalmas szertartásaira pazarolni az idejüket, a következő recept némileg könnyebbnek tűnhet. Valójában ez nem sokkal bonyolultabb, mint kávé készítése kávébabból, de még ez is komplikáltnak és bajosnak tűnhet annak a számára, aki még nem tanulta meg. És persze ott vannak azok, akiknek csak az instant kávéhoz van türelmük. Az instant hasis bhang az ő italuk! Habár az igazi kávé ínyenc meg nem érintené az instant terméket egy tíz láb hosszú kanállal sem, az instant hasis bhang olyan finom agytekerő ital, mint a forró vajas bhang, vagy akár a hindu provinciák eredeti és klasszikus bhang-ja. Hasis szükséges hozzá, de nem igényel alkoholt vagy hosszadalmas kivonást, mivel az aktív anyagok már koncentrálva vannak a hasisban és készségesen feloldódik a forró vajas vízben. Ez ideális ital a csábításhoz, tehát újra két személyre adjuk meg a receptet.

Adjunk egy kis edényben forró kétpohárnyi vízhez egy centis vajszeletet. Forgácsoljunk vagy morzsoljunk bele ?-1 gramm hasist, és hagyjuk lassan forrni egy percig, vagy tovább. Töltsünk meg kettő parfés poharat (vagy bármilyen edényt, ami nem reped el a melegtől) egyharmadáig tejjel. Szűrjünk le ugyanolyan mennyiséget a hasis fozetből egy finom szemű szűron a poharakba és tegyük félre a maradékot a szűroben. A hideg tej meg kell, hogy akadályozza, hogy a forró főzet elrepessze a poharat. Adjunk hozzá mézet, fruktózt, vagy mesterséges édesítőszert. Ízesítsük fahéjjal, szerecsendióval, vanília kivonattal, mandula kivonattal, vagy bármi ilyesmivel.

A szűrőben levő kevés hasis maradék még használható anyagot tartalmaz, és a legközelebbi készítéskor a főzethez adható. Némelyik hasis nem hagy maradékot egyáltalán. Ezt kell előnyben részesíteni. Ha hasis nem áll rendelkezésünkre, hasis olajjal, kannabisz kátránnyal, vagy akár még kannabisz főző brandy-vel is helyettesíthetjük.

Majoon

A majoon India néhány tartományában egy hatásos dzsem, amit kenyérre lehet kenni, sütemény töltelékként használni, vagy akár magában is ehető. Egy módja az elkészítésének:

Pirítsunk 7 g tisztított marihuána csúcsot egy száraz tepsiben lassú tűzön, amíg aranybarna nem lesz. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg. Törjük porrá a pirított füvet egy pohár szeletelt datolyával, fél pohár mazsolával vagy ribizlivel, fél pohár őrölt dióval, egy teáskanál őrölt szerecsendióval, ánizsmaggal és gyömbérrel, és fél pohár mézzel. Főzzük a keveréket fél pohár vízzel (ha szükséges adjunk hozzá többet) amíg a hozzávalók meg nem puhulnak és össze nem keverhetők. Amíg meleg, adjunk hozzá két evőkanál olvasztott vajat vagy ghee-t és keverjük öt percig. Zárjuk el egy befőttesüvegbe és hűtve tároljuk.

Hamentashen

Ez egy másik dzsem, ami hasissal készül és ugyanúgy használható, mint a majoon.

Keverjünk össze két pohár szilva vagy alma vajat, fél pohár őrölt mandulát, 1 evőkanál citromlevet, fél vagy 1 teáskanál őrölt fahéjat, és 7 g porrá őrölt hasist. A hozzávalókat alaposan vegyítsük el. Befőttesüvegbe zárjuk el és hűtsük.

A majoon és a hamentashen hasonlít az úgynevezett zöld krémhez, amit a híres Club des Haschischins of Paris-ban fogyasztottak az 1800-as évek alatt olyan figyelemre méltó személyek, mint Baudelaire, Gautier, és Rimbaud.

Majoon cukorka

A majoon néha cukorka formáját veszi fel. Egy ilyen receptet adott Dr. O’Shaughnessy-nek a barátja, Ameer.

120 g sidhee-t, és ugyanilyen mennyiségű ghee-t tegyünk bele egy agyagedénybe, adjunk hozzá fél liter vizet, és az egészet faszénen melegítsük. A keveréket állandóan kevergessük, amíg a víz el nem forr, ami az olvasztott vajnak az edény faláról jövű sercegű hangjáról tudható. Ekkor vegyük le a keveréket a tűzrol, préseljük át egy ruhán, amíg meleg–ezáltal a kender aktív és színezű anyagainak olajos oldatát kapjuk–és a leveleket, rostot, stb. ami a ruhán marad dobjuk el.

A zöld olajos oldat hamar vajas masszává szilárdul, és ekkor kézzel jól meg kell mosni tiszta vízzel, addig, amíg a víz elszíneződik. A színezőanyagot és egy kivonható anyagot így eltávolítunk, és egy nagyon halványzöld, egyszerű kenőcs állagú massza marad. A mosóvizet el kell dobni: Ameer azt mondja, hogy ez mérgező és összeszorítja a torkot, nagy fájdalmat és nagyon kellemetlen és veszélyes szimptómákat okoz.

Ekkor vegyünk 1 kg cukrot, adjunk hozzá egy kis vizet és tegyük bele egy cseréplábasba a tűz fölé. Amikor a cukor feloldódik és habzik, adjunk hozzá fél liter tejet; sűrű hab képződik, amit el kell távolítani; időről időre tejet és egy kis vizet kell hozzáadni, és a forralást körülbelül egy óráig folytatni és az oldatot óvatosan keverni, amíg nem lesz belőle ragadós tiszta szirup, ami hideg felületen megszilárdul; hozzákeverünk 120 g finom port napon szárított friss tejből, végül hozzáadjuk az elkészített kendervajat és néhány percig folytatjuk a gyors keverést. Néhány csepp rózsaolajat gyorsan ráspriccelünk, és a keveréket az edényből egy lapos hideg tálra vagy lapra öntjük. A massza azonnal híg süteménnyé szilárdul, amit kis cukorka alakú darabokra osztunk. Az így készült anyagot négy rúpiáért árulják; egy drachma súlyú elbódít egy kezdőt; három drachma egy tapasztalt használót: az íze édes és az illata nagyon kellemes.

Marrakeshi fehér sütemények

Keverjünk össze 1 pohár meleg kendervajat és fél pohár cukrot vagy mézet. Adjunk hozzá 1 tojást. Keverjünk bele 2 teáskanál vanília kivonatot. Változatosságként mandula, narancs, vagy citrom kivonatot is használhatunk; vagy ezek bármilyen kombinációját. Szitáljunk össze 3 pohár lisztet és 1 teáskanál sütőport. Keverjük össze a hozzávalókat tésztává. Hűtsük le a tésztát amíg kemény nem lesz. Nyújtsuk a tésztát kb. fél centi vastagságúra. Vágjuk 2-5 centis körökre. Egy kis ivópoharat használhatunk, ha süteményforma nem áll rendelkezésünkre. Tegyük a süteményeket egy sütőtálcára, vagy süteménylapra, és süssük előmelegített sütőben 190 C-on 6-8 percig.

THC MVS

Ez a tetrahydrocannabinolos mogyoróvajas sütemény rövidítése. A mogyoróvaj olaja éppúgy, mint a vaj feloldja a gyantát a fűben a főzés alatt, ezért nem szükséges semmilyen előzetes anyagot készíteni.

Egy tálban keverjünk össze két pohár lisztet, másfél pohár mogyoróvajat, kettő vagy három tojást, háromnegyed pohár mézet, egy pohár vajat (szobahomérsékletűt), egy teáskanál szódabikarbónát, fél teáskanál sót, és 60 g finomra szitált marihuánát. Ha extra hatóerő szükséges, kendervajat használhatunk a vaj helyett. Keverjük össze alaposan ezeket a hozzávalókat. Tegyünk sütemény méretű lepényeket a keverékből egy sütőlapra, és többször enyhén nyomkodjuk meg őket egy villa hátuljával, hogy ellaposodjanak. Süssük 10-12 percig előmelegített sütőben 190 oC-on. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük.

Hasist vagy hasisolajat is használhatunk a marihuána helyett (vagy mellett). A mogyoróvajat más dióvajak is helyettesíthetik.

Acapulco zöld

Habár ez sehol nem olyan ősi, mint a majoon, bhang, vagy hamentashen, ez a mexikói recept szintén klasszikussá vált a saját idejében. Ez guakamola vagy avokadókrémmel készül. A hiteles recept a következő:

Keverjünk össze három evőkanál borecetet, két teáskanál chili port, és fél pohár porrá tört marihuánát. Hagyjuk az ecet áztatta anyagokat állni egy óráig. Adjunk hozzá 3 érett avokadót és fél pohár szeletelt hagymát. Keverjük össze jól a hozzávalókat, amíg az avokadók össze nem törnek és az összes anyag egyenletesen el nem keveredik. Krémként tálaljuk kukorica szirommal. Ez ízletes és hatásos recept, de a könyv írója úgy hiszi, hogy némileg hatásosabb lehet, ha nem használunk ecetet a marihuána és chili por készítésénél. A savas ecet csökkenti a kannabisz gyanták oldódékonyságát valamelyest. Egy másik módja ennek a krémnek az elkészítésének, ha a füvet fél csésze olíva olajjal melegítjük több percig egy serpenyőben. A fű/olajat ekkor összekeverhetjük az avokadóval, hagymával, és chili keverékkel. Egy kis citromlé kis pikáns ízt ad a krémnek, de nem gátolja a THC felszívódást, mint ahogy az ecet tenné.

Hasis olaj méz

Az Egyesült Államokban a kannabisz termékek néhány underground kereskedője hasis olajat kínál a klienseinek különböző fogyasztásra kész formában. Ezek közül a legnépszerűbb a kannabiszos cukorkarúd, és a hasis olaj méz. Ahhoz, hogy ezek közül bármelyik finomságot elkészítsük, a hasis olajat eloször elegyíthetővé kell tenni úgy, hogy feloldjuk olajban vagy vajzsírban. A szerző ghee-t szeret használni a pikáns tejkaramella íze miatt, amit az átad a méznek.

Egy kis serpenyőben lassú tűzön melegítsünk egy evőkanál ghee-t, vajat, vagy növényi olajat minden gramm hasis olajra. Keverjük bele a hasis olajat, amíg alaposan el nem vegyül a zsírban. Ha nehéz feloldani, emelhetjük egy kicsit a hőmérsékletet. Amikor egyenletesen elkeveredtek a termékek, fél pohár mézet hozzáadhatunk az olajhoz minden gramm hasis olajra. A mézet és az olajat tűz felett kevergetni kell, amíg alaposan el nem vegyülnek. A terméket, amíg meleg öntsük egy befőttesüvegbe, és hagyjuk kihűlni, mielűtt lezárjuk. Egy teáskanál ebbol a mézből általában elég a “high”-hoz. Ehetjük egyenesen az üvegből, kenyérre kenhetjük, vagy forró vízben feloldhatjuk, hogy forró bódító italt kapjunk: Hasis Olaj Teát.

Hasis olaj cukorrudak

A ghee és hasis olaj keveréket használhatjuk egy szerves típusú cukorrúd készítésére is, ami itt következik: Keverjünk össze fél pohár szeletelt datolyát, mazsolát, fügét, és őrölt mandulát egy teáskanál ánizsmaggal, szerecsendióval, és gyömbérrel. Ezeket enyhén melegíthetjük, és négy evőkanálnyit hozzáadhatunk a fentiekhez a forró hasis/vaj keverékből. Ekkor a keveréket le kell hűteni, meggyúrni vagy kinyújtani, és cukorrudakra felvágni. Ezeket külön-külön viaszpapírba, fóliába vagy celofánba csomagolhatjuk. A hozzávalókhoz adhatunk egy pohár vizet, melegíthetjük és összekeverhetjük, mielőtt a hasis olaj/vaj keveréket belekevernénk. A keveréket ekkor alacsony hőmérsékleten melegíteni kell és állandóan kevergetni, hogy le ne égjen. Amikor a keverék besűrűsödött megmunkálható állagúra, jól bezsírozott sütőlapra terítjük és 105 oC-os sütőbe tesszük 30 percre, vagy amíg nem lesz elég kemény, hogy kockákra vágjuk. Az underground piacon árult némelyik cukorrúd nyomtatott csomagolópapírján megtalálható a rudankénti pontos hasis olaj mennyiség. Néhányan egy gramm porrátört ginsenget tesznek minden rúdhoz. A ginseng ellensúlyozza a cukor némely elmezavaró hatását, és segít, hogy a fogyasztó jobban viselje a hatást.

Könnyű cukorgolyók

Ehhez a recepthez nem szükséges a kannabisz anyagok speciális elkészítése. Ez sima marihuánából, hasisból, vagy hasis olajból is elkészíthető. Továbbá főzés sem szükséges hozzá. A dió vajakban jelen lévő olajok a kannabisz gyanta médiumaként szolgálnak

Keverjünk össze negyed kiló dióvajat (én a mogyoróvajnál jobban kedvelem a kasu, vagy mandulavajat) 30 gramm vagy annál több finomra szitált marihuánával, vagy 15-30 gramm porrá tört, vagy finomra forgácsolt hasissal, vagy 5-15 gramm hasis olajjal. Adjunk hozzá néhány evőkanál mézet a szájízünk szerint, és kis mennyiséget bármiből, amit jónak látunk: szárított ribizli, reszelt kókusz, vagy szerecsendió, stb. Addig gyúrjuk ezeket a hozzávalókat, amíg alaposan el nem keveredtek. Készítsünk belőlük golyókat, és ezeket külön-külön viaszpapírba, alufóliába, vagy celofánba kell csomagolni, és hűtőben tárolni, hogy a dióvaj ne avasodjon meg. Egy vagy két cukorgolyó elég kell, hogy legyen.

Cannabis milkshake (jégkrém is)

Keverjünk össze 15 gramm vagy több finom porrá tört marihuána levelet és virágot (magok és szárak nélkül) negyed liter tejjel és negyed liter tejszínnel. Adjunk hozzá egy teáskanál lecitin őrleményt. Keverjük ezeket össze 1-2 percig egy turmixgépben. Öntsük a turmixgép tartalmát egy serpenyőbe, és óvatosan főzzük 10 percig egy dupla forralóban. Ne főzzük túl, különben a tejből kiválnak anyagok. Keverjünk bele több evőkanál mézet, amíg meleg a keverék. Öntsük a keveréket turmixgép poharába, adjunk hozzá fél teáskanál vanília kivonatot, fedjük le, és több óráig tegyük hutőbe, amíg ki nem hűl. Amikor meg szeretnénk inni, tegyük újra a turmixgépbe fél percre, és pohárban, szívószállal tálaljuk.

Ha fagylaltot szeretnénk belőle készíteni, adjunk hozzá egy tojást, és addig keverjük a turmixgépben, amíg habos nem lesz. Öntsük bármilyen megfelelő edénybe, és tegyük rá a tetejét, vagy fedjük le viaszpapírral vagy celofánnal, és tegyük a fagyasztóba. Ne várjunk sokat a fagyasztás előtt, mert a habos állagú anyag visszaváltozik az eredeti folyékony állagra.

Ha úgy tetszik, ezt a jégkrémet vagy shake-t hasissal vagy hasis olajjal is készíthetjük. Ehhez először oldjuk fel a hasist vagy a hasis olajat kis mennyiségű vajban vagy ghee-ben. Ezután adjuk ezt hozzá az előző fél tej-fél tejszín és lecitin keverékhez. Eufórikus finomságot kapunk, ha ezt a jégkrémet kannabisz csokoládémázzal fedjük le.

Cannbis csokoládémáz

Ha összemorzsolunk egy frissen szárított marihuána rügyet az ujjaink között, egy csokoládészerű aromát is észrevehetünk az illatában. Nincs igazi hasonlóság a kakaóbab és a kannabisz között. A hasonlóság csak az érzékelésünkben van, de ez elég erűs ahhoz, hogy egy Mexikóban termesztett aromás füvet-legalábbis abban az országban-csokoládénak hívjanak. Lehetséges, hogy hasznot húzzunk ebbűl az érdekes hasonlóságból és alkalmazzuk néhány receptben, mint a következő:

Olvasszunk meg 120 gramm kannabisz kátrányt egy dupla forralóban. Adjunk hozzá egy vagy több teáskanál vanília kivonatot. Amíg kevergetjük, adjunk hozzá 120 gramm mézet. Alaposan keverjük össze az összes hozzávalót. Most már van egy mázunk, amit felhasználhatunk választásunk vagy fantáziánk szerint péksütemény receptekhez, de kenyérre is kenhetjük. Annyira finom, hogy lehetséges, hogy sohasem jutunk túl az ujjnyalogató stádiumon. Ennek a máznak az íze rendkívül hasonlít a csokoládémázra, de sosem fogsz olyan csokoládétortával találkozni, amitol az elfogyasztása után kb. 20 perccel így érzed magad. Egy pikáns változatot készíthetünk, ha egy teáskanál narancskivonatot adunk hozzá a keverés közben.

Forrú kakó típusú ital

Melegítsünk fél liter teljes tejet vagy tej és tejszín keverékét egy dupla forralóban. Amikor forró, keverjünk bele, és alaposan oldjunk fel 1-2 teáskanál kannabisz kátrányt, 2-4 teáskanál mézet, és 1 teáskanál vaníliát. Néhányan egy csipet sóval kedvelik. Ha teljes tejet használunk a tej/tejszín helyett és nem nézzük a derékbőségünket, adhatunk hozzá 1-2 teáskanál vajat, hogy növeljük a zsírtartalmat és segítsük a felszívódást. Pohárban tálaljuk egy kis tejszínnel a tetején. Két személyre számára elegendő.

Curry-s hasis

Már tanácsoltuk, hogy ne keverjük a kannabiszt nehéz ételekkel. A curry-t általában komoly vacsorák ízesítésére használják, amik rossz médiumok. Ennek ellenére hasznos lehet, ha a fűszeres polcon van curry, amit könnyű de tápláló ételek fűszerezésére is használható. Ehhez keverjünk össze 1 rész curry-t 3-4 rész porrá tört hasissal. A szőke charas ideális, mert könnyen porlik és a színe hasonlít a curry-hez. Töltsünk meg félig ezekkel az összetevőkkel egy üveget, és rázzuk erősen egy percig vagy tovább, hogy az anyagok egyenletesen elkeveredjenek.

A keverékből egy teáskanálnyit rászórhatunk vagy belekeverhetünk bármilyen kisebb ételbe, ami ehhez a fűszerezéshez illik. A forró vajas rizs és zöldségek a legideálisabbak a zsírtartalom miatt. Egy másik kannabiszos curry-s készítményt ír le W.D. Drake Jr.: The Connoisseur’s Handbook of Marijuana című könyvében. Az ű receptje, habár Curry Por a neve, valójában frissen darált curry fűszerek keveréke kendervajjal.

Hagymaleves rudelaris

Ezt a markáns orosz-stílusú levest a Cannabis ruderalis-ról nevezték el, a marihuána inda-szerű változatáról, ami csak Oroszország egyes részein található.

Süssünk ki négy-hat vékonyra vágott hagymát bűséges mennyiségű olajban vagy vajban. Amikor a hagyma már részben megsült, de még nem kezdett el barnulni, keverjünk bele 15-30 gramm finomra rostált marihuánát. Folytassuk a sütést, amíg a hagymák el nem kezdenek barnulni. Vegyük le a lábast a gázról. Szórjunk négy evőkanál lisztet a hagymára és keverjük el. Fedjük le a lábast, és hagyjuk körülbelül öt percig kis lángon sülni. Néhány percenként kevergessük. Legyen készen egy liter meleg víz. Adjuk hozzá a hagymát a vízhez. Alaposan öblítsük ki a lábast ezzel a vízzel, és öntsük vissza ezt a levet a leveses edénybe. Ne felejtsük el, hogy a lábas alján levő zsírok tartalmazzák a mágikus anyag, a THC nagy részét. Adjunk hozzá bármilyen fűszert, ami tetszik. Főzzük lassú tuzön fél óráig. Adjunk hozzá egy kis bort, brandyt, vagy (ha készen érezzük magunkat rá) kannabisz főző brandyt. Tejfölös, parmezán sajtos, paprikás, és kapros díszítéssel tálaljuk. Tálalás előtt jól keverjük meg. Ügyeljünk, hogy minden vendég ugyanolyan arányban kapjon az alsó és felső folyadékokból. A THC-t tartalmazó olaj hajlamos arra, hogy a felszínre emelkedjen.

Ez a leves ugyanolyan módon kihasználja az olaj extraháló tulajdonságait, mint a kendervaj teszi, azonban ebben a receptben a fű íze integrálódik a hagymáéval. A tejföl további zsírja segíti a felszívódást, ebben segít az alkohol is. Ha a fűnek még mindig érdes a felülete ilyen hosszú főzés után, a tejföl úgymond megzsírozza a szemcséket, és elsimítja a dolgokat.

Ennek a receptnek sok változata van, mint gomba, spárga, vagy bármi használata a hagyma helyett vagy mellett; vagy tejszín hozzáadása tejföl helyett. És a fűszerválasztás, persze mindig a mienk.

Creme de gras

Ez egy finom szíverősítő vagy likőr a legnagyobb kaliberáek közül. Különbözik az előzőleg említett kannabisz főző brandytol, ami csupán a gyanta feloldása egy erős italban. Ennek a szíverősítőnek a készítése valójában főzés nélkül történik. A friss kannabisz finom, gyantás aromáját és ízét teljes egészében megőrzi. Némi tapasztalat után a szakértő italkészítő észre fogja venni, hogy különbözo típusú füvek határozottan különböző eszenciát kölcsönöznek a likőrnek, és hogy ezekből szíverősítők széles változatát készítheti el, mindegyiket a saját jellemző tulajdonságaival, éppúgy, mint a bortermelő teszi ezt különbözo szőlőkkel. És mint a borász, végül kísérletezhet is különböző italkészítmények keverésével.

Ez lehet a legfontosabb recept ebben a könyvben. Nem csak az alkoholipar fog milliárdokat keresni rajta miután a marihuána tilalom e rövid időszaka befejeződött, de nagy szerepet játszhat az emberiség túlélésében és evolúciójában. Most, mi radikális, fű-szívó hippik tudjuk, hogy ha rávehetnénk a szüleinket, tanárainkat, főnökeinket, kormányzóinkat, elnökeinket, stb., minden megnyugodna, a háborúk befejeződnének, és a Vízöntő Korszak fehér felhőként szállna le ránk. Persze a nehézség abban van, hogy a valóság merev pillérjeit kapcsolatba hozzuk a hitvány gazzal. Nos, mi hippik, akik igazán azok vagyunk, tudjuk, hogy az út egy egyenes ember szívéhez az üvegén át vezet. Szóval ne felejtsük el meghívni öregaput egy italra az ünnepekkor (ld. Etikai kommentár).

Tegyünk 60 gramm marihuánát (minden részt felhasználhatunk) egy egyliteres befőttes üvegbe. Öntsük le a füvet meleg vodkával vagy tiszta szesz és desztillált víz vagy kútvíz (50/50) hasonló keverékével, hogy az teljesen ellepje. Tegyük rá a fedőt az üvegre, és viszonylag meleg helyen tároljuk legalább öt napig. Alkalmanként ellenorizzük le, hogy az összes fű el legyen lepve alkohollal. Szűrjük le, és tegyük egy üvegbe a folyadékot. Újra áztassuk be a masszát friss vodkába újabb öt napra. Szűrjük le a folyadékot, és keverjük össze az első szűréssel. Öntsük le a masszát ezúttal desztillált vagy kútvízzel és hagyjuk ázni öt napig, de ne tovább. Az utolsó napon, melegítsük az üveget egy edény forró vízben 45 percig. Ügyeljünk arra, hogy az üveg teteje meg legyen lazítva melegítés előtt. Szűrjük le a folyadékot, amíg meleg és adjuk hozzá a többi folyadékhoz. Szűrjük le az összekevert folyadékot egy kúp alakú papír kávészűrőn. A folyadékban lévő nagy mennyiségű finom törmelék miatt többször is ki kell cserélni az eldugult filter papírt újjal. Ha bármilyen homályosság marad a szűrt folyadékban, tegyük üvegbe és hagyjuk zavartalanul állni körülbelül egy hétig, amíg a seprő le nem ülepszik és a felette levő folyadék tiszta nem lesz. Szívjuk le a tiszta folyadékot az üledékről.

Tegyük ezt a folyadékot egy tiszta befőttesüvegbe enyhén meglazított fedővel, és melegítsük egy edény forró vízben körülbelül 15 percig, vagy amíg a folyadék 80 oC-ra nem melegszik. Keverjünk hozzá mézet, amíg el nem érjük a kívánt édességet. Öntsük a folyadékot egy tölcséren át egy tiszta üvegbe; minél magasabb és karcsúbb az üveg, annál jobb. Hagyjuk állni több hónapig; minél tovább, annál jobb. Újabb seprő fog leülepedni. Óvatosan, hogy fel ne zavarjuk az üledéket, szívjuk át a tiszta folyadékot egy tiszta üvegbe. Lássuk el Creme de Gras címkével. Ez körülbelül 50-60 fokos. Ebbol egy-két pálinkás pohárnyitól még nem fogunk berúgni, de ha várunk kb. 15 percig, garantált, hogy beállunk tőle.

Retsina Sativa

A görögök gyantát adnak ízesítésként a borukhoz, és ezt retsinának hívják. Akkor miért nem tudjuk ugyanezt tenni a Cannabis sativa aktív gyantáival? Nos, meg tudjuk tenni. Csak van egy kisebb legyőzendő akadály. A 11-13%-os alkoholtartalom a borban túl gyenge ahhhoz, hogy előgendő mennyiségben feloldja a gyantát, hogy annak az íz elváltoztatásán kívül más hatása is legyen. Ezt a problémát legyőzhetjük, ha először a gyantát kismennyiségu felmelegített tiszta szeszben, vodkában, vagy brandyben oldjuk fel. Az erősen koncentrált hasis olaj a legjobb használható anyag, mert több THC-t kapunk minden borospohárba anélkül, hogy nehéz szilárd anyagokkal és elsöprő ízzel terhelnénk a bort. Két vagy több gramm hasis olajat feloldhatunk 3 cl vagy több felmelegített alkoholban. Ezt az oldatot azonnal, amíg meleg hozzá kell adni 8 dl szobahomérsékletu fehérborhoz. Rázzuk össze alaposan, hogy a gyanta egyenletesen szétoszoljon a borban. Ha hasis olaj nem áll rendelkezésünkre, hasist is használhatunk. Törjünk össze négy vagy több gramm hasist, és oldjuk fel 1,2 dl vagy annál több meleg alkoholban. A hasis nem oldódik olyan könnyen, mint a hasis olaj. Némi extra kevergetést és ismételt melegítést igényelhet. Amikor az anyag feloldódott, adjuk hozzá a borhoz, mint az előbb. Minden 3 cl tiszta alkohol, amit az üveg borhoz adunk, az alkohol arányát a borban 4 százalékkal emeli. 3 cl tiszta szesz egy 8 dl-es borban, ami 11% alkoholt tartalmaz a bor alkohol tartalmát 15%-ra emeli. Minden 3 cl 100 fokos vodka vagy brandy a bor alkohol tartalmát további 2%-al emeli. 4 x 3 cl vodka vagy brandy, amit egy 8 dl-es üveg 12%-os asztali borhoz adunk, az alkoholtartalmát körülbelül 20%-ra emeli, ami ugyanannyi, mint egy nehéz boré, mint a port vagy a sherry. Egy vagy két borospohár a retsina sativából megteszi a magáét.

Cannabis sör

A korai 1940-es évek alatt, Warmke és Davidson kutatók annak a módját keresték, hogyan javíthatnák a kender rostját háborús célokra. A japánok elvágták a manilai kender ellátási útvonalát. Megpróbálták ráoltani a marihuána növényt a komló tövére (a komló a marihuána egyetlen ismert rokona). A háborús törekvések sajnálatára, egyik oltás sem fogant meg. Amikor azonban megfordították a folyamatot és komlót oltottak marihuána tövekre, az oltványok életben maradtak, és nőttek. Amikor beértek, a növények a legális komló külső megjelenésével bírtak. Még az aromájuk és a kesernyés ízük is a komlóé volt, de ugyanannyi THC-t tartalmaztak, mint bármelyik marihuána növény. 1970-ben a nyilvánosság tudomására hozta ezt a homályos információt Mary Jane Superweed (nom de plume) The Super Grass Grower’s Guide című könyvében, és William Drake, Jr. The Connoisseur’s Guide to the Cultivation of Cannabis című könyvében. Azóta a szövetségi kormány aggódik a fűtermesztők száma miatt, akik oltással felismerhetetlen kannabiszos komló növényt állítanak elő. A Mezőgazdasági Minisztérium utasításokat (nem törvényeket) adott ki minden komló termesztőnek és kereskedőnek, hogy ne adjanak el komló növényt senkinek, aki nincs benne a kereskedelmi komló termesztésben, vagy a söriparban. A komlót a sör ízesítésére használják. Ez egy lupulin nevű anyagot tartalmaz, ami kémiailag hasonlít a THC-hoz, de közel sem olyan hatásos. Hatása leginkább enyhe nyugtatóéra hasonlít. A komló az, ami a sörnek a nyugtató és néha alvást előidéző hatást adja. A kérdést feltették: Mi történne, ha valaki sörgyártásra olyan komlót használna, ami marihuána tőre lett oltva? Egy üveg sör ugyanazt a hatást nyújtaná, mint a marihuána? Valószínűleg be lehet állni ilyen sörtől, ha a tő nagyon magas hatóerejű fűé, mint amilyen a thaiföldi, nepáli, és afganisztáni, és ha ezt a legjobb talajban és a legjobb klíma alatt termesztik. Az egyik nehézség az lenne, hogyan vonjunk ki elég kannabisz gyantát a komló termésébol. Az olajban oldódó gyanta nem oldódik a vizes sörben. Még a legerűsebb sör alkoholtartalma sem elégséges, hogy feloldja a gyantákat. Az ilyen fűzet THC hatóerejének biztosítására eloször a kannabiszos komló termés koncentrált kivonását kell elvégezni meleg vodkával, vagy etanollal. Ez hozzáadható a sörhöz, miután azt kifoztük (vagy megvettük). Nem jó, ha az alkoholt a fozés alatt adjuk a sörhöz, mert megállíthatja az erjedési folyamatot. Ha a kannabiszos komló nem áll rendelkezésünkre, marihuána/alkohol kivonatot keverhetünk össze közvetlen egy üveg sörrel. Különbözo mennyiségekkel kísérletezhetünk. Próbáljunk meg elérni olyan arányt, hogy a vodka vagy etanol ne legyen túl sok, hogy berúgjunk tole, de elég kannabisz potencia legyen, hogy beálljunk tőle.

Nemrég néhány író cáfolta Warmke és Davidson felfedezését a THC jelenlétérűl az oltott komlóban. Azzal érvelnek, hogy a módszer, amit ezek a kutatók használtak a THC jelenlétének meghatározására, nem igazolható. Amíg ez a kérdés meg nem oldódik, időpocsékolás lehet az oltással próbálkozni.

Cannabis és kávé

Néhány keleti és észak-afrikai országban hasist tesznek a kávéba. Lejegyezték, hogy ez a kombináció növeli a hasis hatását, de csökkenti a tartamát. Az újságjában, The Boston Medical and Surgical Journal-ban, 1857. Április 16. John Bell M.D. “On the Hashish or Cannabis Indica” című cikkében megemlíti ezt a jelenséget, és azt állítja, hogy ez a hasis gyorsabb feldolgozása miatt lehet. Lehetséges, hogy a koffeinnek és rokon anyagainak a kávéban van valami köze ezekhez a hatásokhoz. Drogok gyakran erűsítik egymást. A koffein erűsítheti a kannabisz stimuláló tulajdonságait. Mivel a kannabisz elsű hatásai közé a stimulálás is beletartozik, a koffein fokozhatja ezeket a hatásokat a kezdeti szakaszban. Ez a stimuláció általában álmossággá alakul néhány óra után. A kávé, természetesen, hatásos ellenszere a letargiának. Sok tapasztalt hedonista–különösen akik ráérnek–úgy találják, hogy egy dzsoint és egy kávé a legtökéletesebb kombináció, hogy jól kezdodjön a reggel; elég stimuláló, hogy a nap elkezdűdjön, de elég megnyugtató, hogy távol tartson az idegeskedéstől.

Több módja van annak, hogyan lehet a kávét kannabisszal megfűszerezni. A legelragadóbb és egzotikusabb reggeli ital a következoképpen készül:

Török szemnyitó

Készítsünk egy kanna jó kávét. A török kávéskannába tegyünk egy teáskanál finom porrá tört tiszta arab mokkát minden csészére. Ezt a kávét és a török kannát akármelyik kereskedőtől megvehetjük, aki minőségi teára és kávéra specializálódott. Adjunk hozzá egy csipet őrölt kardámom magot és másfél gramm porrá tört hasist minden csészére. Öntsük a kívánt mennyiségű kávét a porrá tört mokkára és kardámomra. Melegítsük a török kannát kis lángon, amíg azzal nem fenyeget, hogy túlforr. Azonnal vegyük le a gázról. Eszpresszó csészében tálaljuk kiskanállal. Oldjunk fel egy teáskanál mézet minden csészében. Így készítik a török kávét akár hasissal, akár nélküle. A kávét a tetejérol kortyolják, és a porrá tört mokkát, mézet és bármit az aljáról édességként eszik a kanállal.

 

0.009 sec